Jag tycker att;

Jag skulle kunna spekulera & diskutera kring det här ämnet i åratal, för det är något som jag verkligen har en åsikt om, så här är en text som jag skrev i skolan och som framfördes på skolavslutningen!

Homosexualitet.

Tanken slog mig att jag borde skriva vad jag tycker om, ja bögar och lesbiska. Vi hade temadag idag som handlade om just det, så varför inte?

Jag förstår inte hur folk kan tycka illa om homosexuella människor. Folk som säger bögjävel till varandra i plugget, vad lider de av? Det går bara inte in i mitt huvud hur människor kan kränka varandra så mycket och på de sätten vi faktiskt gör. Tänk om någon skriver jävla lebb till sin kompis, bara på skoj alltså, om det nu är så att det faktiskt är en lesbisk tjej som kanske står bakom och hör, vad tänker hon då? Hur osäker blir inte hon då? Hur många tankar om att hon är dålig, ful och konstig kommer inte upp i hennes huvud då?

Homosexualitet är ingenting man väljer. Det är inte så att man en dag under lunchen kommer på att man vill vara bög eller lesbisk. Nej ni som tror det är helt ute och cyklar. Homosexualitet är någonting medfött. Du föds helt enkelt med det. På samma sätt som alla andra föds till att vara heterosexuella. Det är just därför det är så otroligt sjukt hur man kan tycka att någon som är homo är konstig, när han/hon inte ens har valt det själv! Åh jag blir så upprörd över sådant här.

Självklart tar de flesta förgivet att sina vänner ä heteros. Man har ju någon aning. Men en själv då? Jag kan inte med handen på hjärtat påstå att jag är hetero bara för att jag inte har känslor för en med samma kön? Jag har inte känslor för någon alls just nu, hur ska jag då kunna veta? Bara för att folk tar mig som hetero betyder inte det att jag är det? Alla barn blir uppfostrade till att vara heteros. Oavsett om man är det eller inte så är det ju inte direkt någon som leker mamma, mamma barn när man är liten. Det är ju såklart mamma, pappa & barn småungarna leker på dagis. Inte finns det någon som inte skulle reagera om pappa kyssde en man. Vid liten ålder alltså. Har ni någon gång sett t.ex två män på en reklam för Mötesplatsen.se eller någon singelsajt? Nej knappast. Men varför inte? I don't get it! Det är ju precis samma sak. Alla människor ska ju bli lika behandlade. Oavsett kön, ras, utséende, färg eller sexuell läggning. Varför kan svenska folket inte inse det? Jag kan lova att 80% av alla killar som är heterosexuella tycker det är äckligt att se två bögar hångla. Varför kan de då kolla på porr där det innehåller två människor av olika kön? Åh det är irriterande.

Tänk om jag skulle bli kär i en flicka. Tänk om jag skulle inse att det faktiskt inte känns naturligt och bra att vara med en kille. Tänk om jag skulle få fjärilar i magen av att umgås med en tjej?

Ja, tänk om.

/ Malin A

RSS 2.0